Csak kép...

 2015.06.30. 11:44

Lovasbemutató

 2012.07.13. 23:33

Dani a fekete pónin fehér pólóban lovagol, Zsófi a háttérben dumál. :-)

Van lejjebb :-(

 2012.07.11. 23:19

Hamar meglesz az a még mínusz 5 kiló. J megint gondoskodik arról, hogy ne csak kicsit legyek padlón. Erről most bővebben nem írhatok, sőt... lehet hogy egyáltalán nem fogok írni. Csupán ennyi: a háború csak most kezdődik.

Turbódiéta

 2012.07.10. 23:35

Ma már egy picit jobban vagyok, bár azt hiszem a lelkiismeretfurdalástól sosem fogok megszabadulni. Talán csak akkor, ha valami csuda folytán anyu elmenne orvoshoz. De félek, hogy mire eljut odáig, addigra már túl késő lesz. :-(

Mint máskor is, most is be kell látnom, minden rosszban van valami jó. Most éppen kettő is. Az egyik, hogy kiderült, mennyire önzetlen emberek vesznek körül, akikre számíthatok. A másik meg hogy sikerült végre átlendülnöm a holtponton a fogyókúrámban. Az elmúlt 5 hétben 8 kilót fogytam. "Sima" fogyókúrának indult, de az anyagi gondok, J-vel küzdelmek, és most az anyus problémák felturbózták, és csak úgy olvadnak le rólam a kilók. Még 5 és rendben leszek. :-) Ebben az iramban az még egy katasztrófa és 3 hét. :-(

Na és a segítség. Írni is nehezen tudok róla, annyira elérzékenyülök. Van Daninak egy osztálytársa, akivel nagyon jóban vagyunk. A fiúk is jó haverok és a szülei is nagyon kedvesek. Tegnap meséltem nekik mi történt, és hogy nem tudom Danit hová tenni a héten. Erre azonnal megszervezték, hogy mehet lovastáborba az ő fiukkal együtt, és fizetnem sem kell érte, ők intéznek mindent. Annyira hálás vagyok nekik! Köszönöm szépen ezúton is!!!!! Már meg is volt az első nap, nagyon tetszett Daninak. Gyönyörű szép helyen, rengeteg ló között vannak. De szeretnék én most ott gyerek lenni! :-)

Fuldoklom

 2012.07.09. 23:59

Borzasztóan érzem magam. Gyakorlatilag szombat óta ezen őrlöm magam, hogy helyesen tettem-e amit tettem. Józan ésszel tudom, hogy nem alkalmas rá, hogy vigyázzon a gyerekekre. Közben pedig ezzel a lépéssel végleg eltaszítottam magamtól. Akkor azt gondoltam kétségbeesésemben, hogy ez majd észhez téríti, rádöbbenti, hogy ez így nem mehet tovább. Mostanra azonban rájöttem, hogy pont az ellenkezője játszódhat le benne, önigazolást talált, végre valami kézzelfogható indokot, amivel kizárhat bennünket az életéből. Mert ő már csak ezt akarja, hogy egyedül lehessen, korlátok és kontrollok nélkül... :-((((

Nemcsak lelkileg, fizikailag is rosszul érzem magam. Alig bírok enni és inni valamit. Az étel gondolatától is hányingerem van. A gyomrom görcsben, és mintha elfogyna körülöttem a levegő, fuldoklom. 

Elvesztettem az anyukámat :-(

 2012.07.08. 23:49

A baj sosem jár egyedül, milyen igaz ez a közhely! Nagyon nagy gáz van. :-( Összevesztem anyukámmal tegnap, és sajnos remény sincs rá, hogy a közeljövőben ez a szitu rendeződjön. Úgy emlékszem nem nagyon írtam anyukámról eddig, nem véletlenül. Sajnos nagyon komoly betegségben szenved, amiről ő nem hajlandó tudomást venni, semmilyen segítséget nem fogad el, hogy kilábaljon belőle, így azonban ebben az állapotban teljességgel elviselhetetlen. Hosszú évek-évtizedek alatt alakult ez ki, és most már megállíthatatlannak látszik a pokol. A segítséget illetve bármiféle közeledést nemhogy hárít, de támadásnak vesz, sőt visszatámad. :-(((((

Azt gondolom nagyon türelmes voltam eddig. Abban nem vagyok biztos, hogy mindent megtettem érte, ezért komoly lelkiismeretfurdalás gyötör. De nem bírok többet tenni, saját magam is tengernyi problémával küzdök, ebbe a harcba nem tudtam beszállni. :-((( Sajnos az a bili tegnap kilöttyent, nem tudtam tovább úgy csinálni mintha semmi sem történt volna és minden rendben lenne. Nem tudom, nem merem, nem akarom többet rábízni a gyermekeimet és ennek nagyon komoly ára lesz. :-((((( Valószínűleg tegnap örökre elvesztettem az anyukámat. :-((((((((((((

alkoholizmus.jpg

Hőség, strand, fagyi...

 2012.07.03. 23:48

Iszonyatos hőség van, most már napok óta. Én nagyon szeretem a meleget, alapvetően fázós vagyok, a nyár a kedvenc évszakom, de ez most már nekem is kezd sokk lenni. Főleg az visel meg, hogy a munkahelyemen durván megy a klíma, kijövök, majd beülök a tűző napon álló kocsiba, ami kb 60 fokos. Csoda, hogy nem leszek rosszul ekkora hőmérséklet különbségtől. És ahogy nézem az időjárásjelentést egy héten belül nem is várható enyhülés. 

Elmentünk a gyerekekkel délután a közeli strandra. Sajnos én dolgozom most is, Zsófi bölcsiben, Dani táborban, de sietek haza hogy még ki tudjuk használni az időt egy kis pancsolásra. Jajjj nagyon élvezték a strandot, különösen Zsófi! Ki se lehetett szedni a vízből a kis vizicsirkét. :-D Volt is némi hiszti, mikor indulni kellett, mert bezárt a strand. Dani csúszdázott, ugrált sokat, de azt láttam, hogy hiányzik neki egy haver. Nem tudtam sajnos játszani vele, mert Zsófit nem hagyhattam egyedül a gyerekmedencében. :-( Olyan rossz, hogy itthon nincsenek barátai, akikkel bandázhatna. :-( Ez az átka annak, hogy messzire járunk suliba. Na és hát nincsen strand fagyi nélkül: ezt már Zsófi is tudja! :-) Olyan édes, ahogy termeli befelé a "fadi"-t, utána tetőtől talpig ragad... :-D

Kaptam végre fizetést! Huhh nagyon húzósak voltak az elmúlt napok, de túl vagyunk rajta! Persze a nadrágszíj marad szorosan, de most már legalább tudok kaját venni. Ha nem lesz semmi váratlan nagy kiadás, akkor talán kicsit fellélegezhetünk.

Itthon!!!!!!

 2012.07.01. 00:03

Dani végre itthon!!! :-) A Balcsin volt az iskolával, nagyon hiányzott már. Lebarnulva tele élményekkel jött haza. Zsófi is örül, végre itt a bátyus akit lehet nyúzni. Na ennek én is örülök, hihi nem lesz annyira rámgyógyulva a kiscsaj. :-D

Zsófi egyébként már megint nem kerek, hasmenése van. :-( Végülis olyan szempontból nem akkora gáz, hogy csak kétszer volt ma, de az nagyon durva volt. Van a bölcsiben egy kissrác Zsó csoporttársa aki rotavírussal van kórházban. Most imádkozom, nehogy. :-( Dani is volt annak idején, kb ennyi idősen, akkor 1 hétig voltunk a László kórházban, most ezt kihagynám. Úgy emlékszem akkor hányással kezdődött, Zsófinak viszont ilyen tünete nincs. Max annyi még, hogy nem valami jól evett, viszont inni ivott rendesen. Szorítsatok!

Ma volt láthatás. Semmi extra, csak a szokásos. Dani látni se akarja az apját, már attól is kivan, hogy egyáltalán találkozni kell vele. Zsófi úgy ahogy elvan vele, de összeszorul a szívem érte. Szegénykém nem érti, hogy csak felhasználja ez a sz..t... :-( Csak arra kell neki Zsófi, hogy Danit megnyerje magának, de ennél okosabb Dani. Hányingerem van tőle... :-((((((

Lomtalanítás

 2012.06.30. 00:31

Van egy rossz szokásom - ja nem is... sok rossz szokásom van :-D de most amiről írni akarok az a gyűjtögetés. Ez egy átok, aki ilyen vagy van a környezetében, az tudja. Nem tudok semmit kidobni, mert jó lesz az még valamire alapon, gondosan elpakolom. Na most az van, hogy 12 éve költöztünk ebbe a házba és full megtelt. A felhalmozott cuccok töredékét használjuk csak, mégis tele vannak a szekrények egyébként hasznos, de számunkra használhatatlan dolgokkal. 

Megelégeltem a dolgot és úgy döntöttem véget vetek ennek. Huh nem lesz egyszerű... első lépésként elhatároztam minden héten szigorúan telepakolom a kukát, nem rakom ki úgy, hogy van még benne hely. Addig keresgélek, amíg találok elegendő kidobnivalót. Aztán minden héten kijelölök egy szekrényt/sarkot/dobozt/rejtekhelyet amit kipakolok, összeszorítom a fogam, és kidobom amit már több mint 1 éve nem vettünk elő. Ez lesz a legnehezebb. :-( És végül, hogy haszna is legyen a dolognak, amit arra érdemesnek tartok, megpróbálok eladni a vaterán. Ez viszont veszélyes dolog, mert ha tartogatom, hogy eladom, de mégsem sikerül, akkor megint megúszta a cucc a szanálást.

Agyzsibbasztó

 2012.06.27. 23:05

Huh, Zsó új dolgot talált ki: bármit csinálok, rögtön kérdezi: "Ana micinász?" Ha épp nem csinálok semmi érdekeset, akkor csinál ő, és mondja: "Ana níííízd!" :-) Na szóval ma kocsit takarítottam, ez izgis volt, ilyet még nem látott. A következő párbeszéd zajlott közben:
- Ana micinász?
- Kitakarítom a kocsit.
- Ana micinász?
- Porszívózok.
- Ana micinász?
- Takarítok.
- Ana micinász?
- Kiporszívózom az autót.
- Ana micinász?
...és így tovább és így tovább egészen addig míg abba nem hagytam, de addigra totál lezsibbadtam agyilag... :-DDDDD

Haspók

 2012.06.26. 23:45

Ma már kicsit okésabb nap volt, bár ez is diliház a köbön. Zsóci még nem mehet bölcsibe, nekem viszont dolgoznom kellett, így a tesóm vigyázott rá. Pénzem bébiszitterre most nincs, barátnőm nem ért rá, maradt a tesóm. Ő történetesen óvodavezető, épp szabin, imádják is egymást, úgyhogy jobb és szakszerűbb kezekben nem is lehetett volna. Egy pici bökkenő azért van, iszonyú messze lakik. :-( Ügyhogy reggel rohanás hogy viszonylag időben beérjek még, odabent azt se tudtam mihez kapjak, este megint tortúra haza... és holnap ugyanez a program. Aztán remélem csütörtöktől már mehet bölcsibe megint.

Egyébként nagyon jól érezte magát Zsófi, nem is akart eljönni haza. Mikor beültünk a kocsiba, mutogatott az ülésre maga mellé és mondta a tesómnak: "Csücccs!" :-) azt akarta, hogy jöjjön haza velünk :-) Állítólag iszonyú sokat evett (miért nem vagyok ezen meglepődve?) tesóm szerint evett-játszott-evett-játszott-evett... kis haspók :-D Különösen olyankor szokott rengeteget enni, mikor sokan vagyunk, mert akkor mindenkivel leül enni. Bárki bármit eszik azonnal ott van és kunyerál. :-) Szerencsére nem látszik rajta, egyáltalán nem duci, remélem ez így is marad. 

Nem szeretem nap

 2012.06.25. 21:51

Nyűgös napom van ma. Már kora reggel óta rohanás, nem úgy jöttek ki a dolgok, ahogy terveztem... nem szeretem az ilyen napokat. Erre jött még az egész délutános eső fejfással párosítva. Jah és a lábamat is feltörte a cipő, pedig egyáltalán nem új, gyakran hordom, nem is értem ezt. :-( Az lesz a legjobb, ha hamar kivonom magam a forgalomból, hogy minél hamarabb vége legyen a napnak. Remélem a holnap jobb lesz.

Ígértem Daniról képet, bár ez nem annyira friss, de idei:

Dani.jpg

Itthon pancsizós nap

 2012.06.23. 23:36

Nyugis napunk volt, itthon pihengettünk. Igazából terveztünk programot, de le kellett mondanunk anyagi okok miatt. Na nem azért mert annyira drága lett volna, hanem mert annyira nincs pénzünk. Ennyire még sosem voltunk padlón. :-( A nyár amúgyis mindig sokkal megterhelőbb, hiszen nincs suli, a gyerekeket meg muszáj tenni valahová, amíg dolgozom. És ehhez jött az, hogy J bosszúból nem fizetett gyerektartást. Most van kb egy ezresem fizetésig, varázslat lesz belőle kijönni. Szerencsére a fagyasztóban van hús illetve fagyasztott kaják, a szekrényben meg az alap dolgok, de pl a gyümölcsöt elfelejthetjük. :-(

A sztori annyi volt, hogy üzent hogy nincs kocsija nem tud jönni láthatásra (egyébként egy városban lakunk). Következő héten akarta pótolni, de kedvesen hozzátette, hogy ha nem működök együtt feljelent a gyámhatóságon. Én nem tudtam átszervezni a dolgainkat, ő meg nem jelentett fel, viszont nem küldött pénzt a gyerekeknek. Már az alapproblémáját sem értem, sok embernek nincs kocsija, mégis eljut ahová akar. Ő egy településen belül nem tudott A-ból  B-be pedig jó előre tudta hogy mikor hová kell mennie. Jah, és az már csak a hab a tortán, hogy Zsófinak annyit nem mondott, hogy "boldog születésnapot", pedig az ingyen lett volna. Helyette az volt a szülinapi meglepetése, hogy nem fizetett. Szóval a helyzet semmit sem változott. (Pontosabban mégis, ui időközben túl vagyunk a váláson, de ezt majd egy későbbi posztban.)

Zsófika picit jobban van, már nem lázas, de azért nyűgöske. Ennek ellenére nagyon meglepett ma. Már biztos írtam régebben, hogy ilyenkor nyáron van medencénk a kertben. Nah Zsófi a közelébe nem volt hajlandó eddig menni, nemhogy fürdeni, de a kiscsónakjában sem. Erre ma bekéredzkedett, és hatalmasat hancúroztunk! :-) Nem ér le benne a lába, úgyhogy fognom kellett, de járt keze lába, csapkodott, "ugrabugrált", sikongatott! Úgy örülök neki, hogy végre megtört a jég!

Este csináltam róla egy képet vacsi közben, hogy tudjak mutatni valamit. :-) (teló bocs) Nem akart bejönni vacsorázni, ezért gondoltam, akkor a hegy megy mohamedhez :-) és kivitettem a kaját a kis kerti házikójába. Tetszett neki a móka :-) bár nem sokat evett végül, sztem fáj nagyon a mandulája.

Zsóci.jpg

Tüszős mandulagyuszi...

 2012.06.22. 23:07

... na ez van Zsófinak. :-( Tegnap 38,5-el és lázcsillapító kúppal feküdt le, ma reggel nyugodt éjszaka után 38,6-al ébredt. Szegénykém úgy remegett, hogy a kakaóspohár majdnem kiesett a kezéből. Úgyhogy mentünk azonnal a fülészetre, aholis a fenti diagnózist kaptuk. Most antibiotikum, lázcsillapító meg ami kell. :-(

Na de van egy óriási, frenetikus, szenzációs, őrületes, fergeteges stb hírem!!! Na mi lehet az??? Így tanév végén? Az évzáró napján??? Na??? IGEN!!!!! Dani bizije KITŰNŐ lett!!!! :-D És az még hagyján 4 tárgyból dícséretes! Matek, nyelvtan, irodalom és környezet. :-) Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy szerintem irodalomból kicsit lágyszívű volt a tanítónéni, de a többivel én is egyetértek, pedig én nagyon szigorú vagyok :-) Illetve van még egy bibi: magatartása 4-es lett, de azt hiszem ezzel mindig is gondok lesznek. :-( És sajnos nem javul a tendencia, eddig csak a gyerekekkel volt konfliktusa, mostanra már felnőttekkel szemben is hagy kívánni valót a viselkedése. :-( Na de ezt most hagyjuk, most inkább örüljünk a fantasztikus eredményeinek! :-)

Sajnos van egy kis technikai problémám, a fényképek feltöltésével. Rossz a számítógépem hónapok óta, most Dani netbookját használom, erre viszont nem tudom letölteni a képeket a fényképezőmről. Csak a telefonnal készült képeket tudom rátenni, de az meg nem olyan jó minőségű, és nem is könnyű vele normális fotót csinálni. Ígérem igyekszem pótolni ezt a hiányosságom! :-)

Káposztás Karola

 2012.06.21. 22:28

Mostanában egyre gyakrabban hiányzik a blog, és lenne kedvem irogatni. Úgy döntöttem nem fogom vissza magam, itt a folytatááás!!! :-)

Huuhhh hogy mi minden történt, mióta hanyagoltalak kedves naplóm... Az egyik pl épp itt ugrál rajtam! :-))))) Szó szerint! Ő Káposztás Karola Andrea (röviden csak Karó) a nálunk ragadt húsvéti nyúl. :-DD

Karó.jpg

Az úúúgy volt, hogy egy ismerőstől kaptunk "kölcsön" az ünnepre egy nyuszit, hogy simogathassák a gyerekek és majd visszavisszük ha megunták. Aham. Ha megunták... ja... vagyis soha! Ez a kis répazabáló bogyógyár a fülei köré csavarta a családot és végérvényes helyet harcolt ki magának itthon. :-D Időnként kicakozza az idegeimet, de hosszú távon nem bírok rá haragudni. Jön utánam mindenhová mint egy kiskutyus, bújik hozzám mint egy macska, épp csak nem dorombol. A csúcs az, hogy ha megállok, azonnal elkezd körözni körülöttem. Ez valami nyuszi szokás, mert a kollégám törpenyula is ezt csinálja, szerinte ilyenkor udvarol. Hát nem tudom, vagy a szeretet jele lehet, vagy megjelöl mint tulajdonát. Már olyat is láttam tőle, hogy a Bingo körül keringett. :-)))) A mamlasz kutyámat egyébként sakkban tartja Karó: mikor először találkoztak jól megmorogta, azóta Bingo tudja, hogy ő a főnök. :-DDD És persze a gyerekek teljesen odáig vannak érte, állandóan etetik, simogatják. Zsófi már mondja: "Nuszi eszi jépát! Pajószát isz!" :-D Legjobban Dani ragaszkodik hozzá, imádja mikor odabújik hozzá Karó.

Na és a szürke hétköznapok: Zsófi beteg megint. Újabban a fülével kínlódunk sokat, állandóan begyullad. A doktornéni kilátásba helyezett egy orrmandula kivételt, ha ez nem javul. :-( Ma délután hívtak a bölcsiből, hogy lázas. Lázcsillapító után jobban lett, de estére megint 38,5 és mondogatja, hogy fáj a füle. Szóval holnap jelenésünk van újra a fülészeten. :-(

Tettttőőőőő!

 2012.06.19. 22:20

Idézek:

- Hány éves vagy Zsófi?
- Tettttőőőőő!

:-DDDD

Drága pici királylány, nagyon-nagyon sok boldog születésnapot kívánok!!!!!! :-)

Köszi, jól vagyunk!

 2011.11.15. 22:47

 

Brúnó :-(

 2011.09.30. 22:30

Ma pontosan egy éve, hogy Brúnó elment... Rettenetesen hiányzik, még mindig. És azt hiszem örökké nagyon fog hiányozni. :-( Drága Brú, amilyen hűséges voltál idelent, ugyanúgy vigyázz ránk odaföntről!!! :-((((

Gyors bejelentkezés

 2011.09.02. 23:49

Csak egy nagyon gyors státusz ma estére. Élünk, megvagyunk, jólvagyunk. Eltűnésem oka rettenetesen prózai: rossz volt a számítógépem. Rengeteg dolog történt az elmúlt majdnem 1 hónapban, megígérném én, hogy majd részletesen beszámolok utólag, de ennél már jobban ismerem magamat... :-D Úgyhogy inkább most röviden, aztán majd meglátjuk.

Voltunk 1 hetet a Balcsin, nagggyon jól éreztük magunkat! Az idő is kegyes volt, gyerekek is élvezték, Dani a vizet, Zsófi meg a csavargást... :-D Elkezdtem dolgozni, már az első két héten túl vagyok. Addig anyu vigyázott a gyerekekre. Melóhely szép, jó, meg minden, de jobb lenne itthon. :-( Zsófi JÁR!!!! Eddig még csak lépegetett párat, most már azonban mondhatom, hogy rendesen megy. :-D Megkezdődött a suli. Sajnos nem zökkenőmentesen, Daninak nehezen megy a visszarázódás. Első nap kb félóránként borult ki, és kapott dührohamot. :-( Ma már jobb volt picit, remélem mielőbb visszaszokik. Zsófinak hétfőn kezdődik a bölcsi, pontosabban csak a beszoktatás, ami 2 hétig fog tartani. Szóval most 2 hetet újra itthon leszek, aztán 19-től élesben...

Megkopasztva

 2011.08.09. 21:39

Zsófikának ma nagyon hisztériás napja volt, különösen estefelé. Nem tudom mi van vele, nem szokott ő ilyen lenni. Nem is nagyon eszik, talán a foga jöhet megint??? Olyankor szokott evéssztrájkolni. 

Fodrásznál voltunk, mindkettejüknek nagyon hosszú volt már a haja. Danié jó lett, viszont Zsófit nagyon megkopasztotta a fodrász szerintem. Főleg a frufruja lett rövid, amitől teljesen megváltozott az arca. Nem tetszik. :-( Amúgyis azt terveztem, hogy most még levágatom neki, hogy sűrűsödjön, aztán ezentúl majd növesztgetjük. Szeretnék kis csatokat és copfokat a hajába. :-)))

Lélekben már készülődök, csomagolok, pakolgatok, hamarosan elutazunk egy kicsit! :-DDD

Agyrázkódás

 2011.08.08. 23:11

Pénteken orvossal zártuk a hetet, ennek megfelelően hétfőn ma ezzel kezdtük. Daninak agyrázkódása van. Reggel arra ébredtem, hogy sír a fürdőszobában. A kis butus nem akart bejönni a szobába szólni nekem, hogy rosszul van, nehogy felébressze Zsófikát. Inkább sírdogált a fürdőszobában. :-( Mikor észrevettem, kimentem, azt mondta hogy hánynia kell, és már jött is. :-( Mikor jobban lett, elmentünk orvoshoz, enyhe agyrázkódás a tegnapi balesettől. 

Utána napközben már nem volt semmi gond, teljesen jól volt, evett-ivott-játszott ahogy szokott. Nagy bánatára a doktor néni eltiltotta pár napra a tévétől és a számítógéptől, mert a vibrálás nem tesz jót az agyrázkódásnak. Azt meg kikönyörögte, hogy akkor olvasnia se kelljen, mert attól is rosszul lesz. :-D

 

Rukkel

 2011.08.07. 23:32

Azt mondták az időjárás jelentésben, hogy ez az utolsó igazi nyári hétvége, mindenképpen használjuk ki. Én ezt nem vagyok hajlandó elhinni, augusztus 7-én nem lehet vége a nyárnak, de azért biztos ami biztos strandon voltunk ma. :-D

Barátaink régóta dicsérik a közeli Rukkel tavat, gondoltam most kipróbáljuk. Bár nálunk az Oázis strand itt helyben a legközelebbi, de azt én nagyon utálom. Tömegnyomor, színvonaltalan, de legalább drága. Tény, hogy a Rukkel se olcsó, viszont hatalmas területen van, észre se lehet venni mennyien vannak, rengeteg hatalmas csúszda van, babapancsoló... szóval jól éreztük magunkat. 

Sajnos egy kis baleset történt, Dani az egyik csúszás közben a spirál csúszdán csúnyán beütötte a fejét. Nagyon sírt, és csúnya hatalmas púp lett a homlokán. Többet nem is csúszott azon, hanem átpártolt inkább a kamikáze csúszdára, amin deszval lehet csúszni. Nem semmi a bátorsága, bevallom én egyiken se csúsztam volna le, még ha fizetnek érte akkor se. :-DDD

Zsófika is élvezte a strandot, bár ő nem pancsolt. Érdekes, hogy itthon imád fürdeni a kádban, mikor engedem a vizet már ott pipiskedik a kád szélénél és próbál bemászni. A strandon viszont nagyon tartózkodó, nem szívesen megy bele a vízbe. Azt vettem észre, hogy fázós is, a hideg vizet kifejezetten nem kedveli. Hihi na ebben nem hasonlítanak a tesók, mert Dani meg szerintem a jeges vízbe is bemenne. :-) Szóval Zsófi homokozott, körbejárta négykézláb a strandot, aztán meg kétlábon a kezembe kapaszkodva rótta a köröket. :-) Egyre ügyesebben jár már, és látom, hogy sokat próbálkozik, ha megy pár lépést egyedül, rögtön néz rám vigyorogva és várja a dícséretet. :-)

Egyszer tört  el igazán a mécses, homokozás közben a szájába vett egy játékot, ami homokos volt, ez zavarta és megpróbálta a kezével kiszedni, de az is homokos volt, és minél jobban küzdött hogy megszabaduljon tőle, annál több homokot kavart a szájába. Nem volt egyszerű megtisztítani legalább nagyjából.

Reggel itt járt János. Régebben azt hiszem írtam, hogy megkértem, vegye meg ő az iskolai felszerelések egy részét. Megvette, ma elhozta. Alig van benne, ami használható. :-(((( Mindenből megvette a legolcsóbbat, értsd: legrosszabb minőségűt vagy legkisebbet. Van azért amit tudunk majd használni, de sok mindent nem. :-( Úgy vagyok az iskolai holmikkal, hogy ez olyan mint a mesterembernek a szerszám... rossz szerszámmal nem lehet szépen dolgozni, csak kínlódás és ócska a végeredmény is. Persze nem kell a legdrágább, valahol középúton van a megoldás ebben is. Szeretném, hogy Dani élvezze a tanulást, alkotást, ehhez pedig megfelelő minőségű eszközök kellenek. Úgy döntöttem, amit nem tudunk/akarunk használni azt odaadom a védőnőnek, továbbítsa egy nagyon szegény családnak. Én pedig veszek helyette olyat, amit megfelelőnek találok.

Deep és Lego

 2011.08.06. 23:37

Vendégségben voltunk kertipartin egy ismerősnél. Még Brúnóval mikor kutyasuliba jártunk, ezzel a kis csapattal dolgoztunk együtt. Jó volt látni a régi arcokat, hiányzik nagyon a kutyasuli, meg ez a fajta társaság. :-(

Féltem, hogy a gyerekeim unatkozni fognak, mert gyerekek nem jöttek, csak felnőttek. Ennek ellenére nagyon élt mindkettő, betöltötték a kertet. :-DDD Épített Dani bunkert székekből és plédből, oda bevackolták magukat. Aztán pedig B kiengedte játszani a két kutyáját Deep-et és Lego-t, a border coliie-kat. Na Daninak ennyi kellett futkározott, hancúrozott velük, imádta őket! :-DDD A probléma csak annyi volt, hogy Lego-nak nagyon tetszett Zsófi és állandóan nyalogatta, Deep meg mindenkit összevizezett miután megfürdött a pancsolómedencéjében, ezért aztán vissza kellett menniük a kennelbe, Dani nagy bánatára.

Itthon egyfolytában azzal nyaggatott, hogy annyira jól érezte magát, mikor megyünk mégegyszer a kutyusokhoz??? Ja, és hogy ő is ilyen kutyákat akar, mert olyan jól lehet velük játszani. :-)))

Cysta Malherbe susp

 2011.08.05. 22:48

Ezt a diagnózist kapta Zsófi puklija ma a sebészeten. Doktorbácsi szerint ennek semmi köze csípéshez, inkább megüthette és amiatt alakult ki. 1 hónap múlva kell visszamennünk, ha addig nincs változás. Fel is szívódhat, de ha nem, akkor ki kell venni, mert begyulladhat. :-( Jó lenne megvárni amíg tud járni, mert pont a térde alatt van, nem tud majd négykézlábazni ha felvágják neki. :-( De persze a legjobb az lenne, ha szépen felszívódna magától. Bele se akarok gondolni, hogy esetleg fel kell vágni a pici lábát. :-(((((

Egész jól megúsztuk a sebészetet, arra számítottam, hogy rengetegen lesznek, de úgy tűnik mindenki nyaral. Egy óra alatt kész voltunk, de csak azért tartott olyan sokáig, mert az első (elég fiatal) orvos, akihez kerültünk, nem volt biztos a dolgában és hívott egy másikat, hogy az is nézze meg. 

Míg vártunk a Heim Pál kórházban, Zsófika motorozgatott az előtérben. Olyan cuki a kismotoron! :-) Menni még nem tud, de a motorját nagyon ügyesen hajtja. Előre és hátra is, és mivel kanyarodni még nem tud vele, ezért oda-vissza nyomta faltól falig. :-DDD

Délután a nőgyógyászomhoz kellett mennem kontrollra, és mivel hamar végeztünk, de már nem akartunk hazajönni előtte, megint elmentünk a Kopaszi-gátra. Daninak nagyön bejön. :-)

A dokimnál minden rendben volt, a múltkori műtét utáni kontrollt kellett megejteni. Szerencsére a szövettani vizsgálatnál nem találtak semmit, csak hormonális probléma okozta a tüneteimet. Hurrá!

A nap végére pedig egy hatalmas örömhír! Megszületett tomnemtom kisfia Bééé!!!! 3650g és 54cm a kis vasgyúró. Mindenki jól van! :-) Gratulálok!!!!!!!!!! :-DDDD

Megint nem az én napom :-(

 2011.08.04. 22:00

Reggel autószerelőhöz kellett vinnem a kocsim, mára kaptam időpontot. Nincs gond szerencsére, csak még az őszi balesetem utáni javításnál valamit rosszul raktak össze, és ha gőzborotvázom az autót beázik a hátsó ablak. De ez már csak múltidő, mert most megcsinálták. Emiatt azonban lekéstem a gyerekorvosi rendelést. Annyira idegesít az a csomó Zsófi lábában, hogy elvittem a felnőtt rendelésre, nézze meg az orvos mi az, rohanjak-e azonnal vele a kórházba. Megnyugtatott, hogy nem akut a dolog, de azért mutassam meg sebészeten. Kaptunk beutalót a Heim Pál kórházba. Az orvos szerint az a régi csípés elfertőződhetett és a bőr alatt betokosodott, elképzelhető, hogy fel kell vágni helyi érzéstelenítés mellett. Hát nem nyugtatott meg, holnap irány a kórház. :-( Állítólag a sebészeten millióan szoktak lenni, de mondjuk nem is ez érdekel. Ha most fel kell vágni a lábát, akkor ugrott a nyaralás, 1 hét múlva mennénk a Balcsira. Így se pancsolni nem tud, de még mozogni se, mert négykézláb pont a sebére támaszkodna. :-(((( 

Danira nagyon megharagudtam ma, olyat csinált, ami rá nagyon nem jellemző. Míg a szerelőnél voltam, ő magánszorgalomból matek feladatokat csinált a gyakorló könyvében. Mikor hazajöttem büszkén újságolta, megdícsértem, kérte is a zsebpénzt érte. (Most a nyári gyakorlásokat ezzel jutalmazom.) Gondoltam leellenőrzöm, és látom, hogy ehhez vonalzó kellett volna, de az asztalon nincs, és különben is bonyolult volt ahhoz, hogy egyedül meg tudná csinálni. Kérdőre vontam, mire kiderült, hogy kimásolta az eredményeket a megoldó kulcsból. :-((((( Nagyon leszúrtam a csalásért és amiért hazudott nekem, lehet hogy túlságosan is. Mindenesetre 1 hét tévézés ugrott.

Azt hiszem mától nem olvasok híreket. Ahányszor elolvasom a napi híreket, világvége hangulatom lesz. Most épp a svájci frank árfolyam... :-(((((((