A kis professzor :-)

 2010.03.02. 22:28

A munkahelyemen olyan dolog történt ma, amit álmodni sem mertem volna... Nemsokára, még március folyamán átszervezés lesz nálunk, amiről egyelőre nem tudunk pontos részleteket, de az nagyon valószínű, hogy új főnököm lesz. Ma egy négyszemközti beszélgetésben a "régi" főnököm biztosított a támogatásáról, és azt mondta, ha vissza akarok majd jönni újra dolgozni, akkor mindenképpen őt keressem meg, és segíteni fog elhelyezkedni. Mindig is nagyon rendes volt velem (nem csak velem), de erre a gesztusra mégsem számítottam. Remélem egyszer még meg tudom hálálni a kedvességét. :-) Bár még rettenetesen messzinek tűnik, mikor újra dolgozni fogok a szülés után, és nagyon sok minden történhet még addig. Mégis ez létfontosságú, hogy legyen munkahelyem, hogy el tudjam tartani a két pici csemetém. Most már tényleg csak magamra számíthatok...

Danitól ismét el vagyok ájulva, egy tünemény, és hogy miket produkál már megint... Ma az oviban zöldborsófőzeléket evett, igaz csak 3 kanállal, de ahhoz képest, hogy eddig ránézni se volt hajlandó! Itthon este pedig a levesből megette a főtt sárgarépát is. Na de nem csak az evés. Évek óta küzdünk a helyes ceruzafogással, no már most 2 napja úgy fogja a ceruzát helyesen, mintha világéletében így csinálta volna. Nem igazgatja, nem tököl rajta hogy is kell, megfogja és rajzol vele, ahogy azt kell. Elképesztő. Gyakoroltunk a hétvégén egyik este egy jó hosszú mondókát, erre ma a logopédusnál szinte szóról szóra visszamondta!!! Én nem emlékeztem így rá... Eddig csak pálcika emebereket rajzolt, erre most olyan gyönyörű kerek hasú, rendes kézzel-lábbal rendelkező figurát rajzolt, hogy csak na. Gyakorlatilag 1 hét alatt megtanulta az összes betűt. Összeolvasni szavakká még nem tudja, de felismeri és le tudja írni mindegyiket. Egyik kedvenc játéka amit autóban szoktunk játszani, hogy "keressünk olyan szavakat, amiben van ... betű!" Aztán, kedvenc témája (megint) az űr, ismeri a naprendszer összes bolygóját, rengeteget tud már róluk, egyfolytában a tudományos űrről szóló könyveit bújja, és kérdezget, és már nem is tudok válaszolni, nekem is utána kell olvasnom. :-) És még sorolhatnám tovább... Csak kapkodom a fejem nap mint nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr401804348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lighthouse · http://www.lighthouse.blog.hu 2010.03.03. 10:48:53

De édes! :)
Mintha rohamosabban fejlődne, amióta csak ketten (plusz egy :)) vagytok...
Nem lehetséges, hogy sokkal nyugodtabb így?
Esetleg az apukája felől érzett olyan elvárásokat, amik inkább gátolhatták őt? Vagy csak régebb óta érezhető volt köztetek a feszültség, ami most nincs, és ez megnyugtatja és inspirálja őt.
Cukorfalat :)

allisc 2010.03.03. 22:30:28

@lighthouse: Én is úgy érzem, hogy sokkal gyorsabban fejlődik, mióta kettesben vagyunk. Persze nem apa gátolta a fejlődésben, és különösebb feszültség sem volt köztünk. Nem éltünk rosszabbul, mint egy átlagos házaspár, mármint a veszekedéseket értem ezalatt.
Jánossal nagyon különbözőek a nevelési elveink, ő sokkal engedékenyebb, és kevésbé következetes. Én szigorú vagyok, nagyobbak az elvárásaim, többet követelek Danitól. Néha sajnos túl sokat is, eléggé maximalista vagyok. Úgy tűnik ez utóbbi jobban működik nála.

tomnemtom 2010.03.04. 00:32:07

@allisc: hanem a felismerhető gólya ! :)
süti beállítások módosítása