Suli dilemma

 2010.03.10. 22:55

Voltunk a szakértői bizottságnál a beiskolázási vizsgálat miatt. Hát... akkora pozitív csalódás volt, hogy szinte még most sem akarom elhinni... Eddig egy másik körzet bizottságánál voltunk többször is, az valami borzasztó volt. Rugalmatlanok, fafejűek voltak. Csak egy példa: Daninak komoly beszédértési, beszédészlelési problémái vannak, erre ők kizárólag verbális iq tesztet lettek voltak hajlandóak csinálni, de abból is nagyon elavultat. Amihez én persze nem járultam hozzá, az kellett volna még hogy az autizmus mellett, kapjunk egy középsúlyos értelmi fogyatékos diagnózist is! Ja, és nem fogadták el a máshol felvett nonverbális teszt eredményét.

Na de ez a másik bizottság, ahol ma voltunk. Tündérek, kedvesek voltak, mikor 5 percet várnunk kellett kijöttek elnézést kérni!!! Azonnal mondták, kérdezés nélkül, hogy nem vesznek fel iq tesztet, hanem elfogadják a sote-n készült non-verbálisat! A gyógypedagógus is profi volt, minden flottul ment, Dani remekelt, gyönyörűen dolgozott, odafigyelt, ügyes volt! A végén úgy jöttünk el, hogy Dani azt kérdezgette, ugye jövünk máskor is?? :-DDD Annyira jól érezte magát. :-)

És a lényeg, mehetünk abba a suliba, amit kinéztünk! A kérésemre kijelölik, csak amiatt aggódnak, hogy szerintük gyenge ez az iskola Daninak. Nem rossz az iskola, ez nem azt jelenti, hanem arról van szó, hogy Daninál gyengébb képességű gyerekek járnak oda, és emiatt lassabban haladnak a tananyaggal. Először kicsit megijedtem mikor ezt mondták, de azóta gondolkodtam ezen, és szerintem nem biztos hogy igazuk van abban, hogy Daninak ez rossz lesz. Rengeteg sulit körbejártam, és azok közül, amik nem kerülnek horror összegbe nem találtam jobbat. Mert lenne olyan, ami tényleg tökéletes, havi 70 ezerért... Ezt sajnos csak akkor tudtuk volna kifizetni, ha Apa nem gondolja úgy, hogy neki joga van a boldogsághoz... Na mindegy. Szóval ezt nem engedhetjük meg sajnos. Hosszas utánajárás eredményeként ezt találtam a legjobbnak. Az, hogy esetleg Dani jobb lesz a többieknél, illetve lassabban haladnak egyáltalán nem akkora baj. Lesz sikerélménye, szeretni fog tanulni, és nem lesz kudarc neki az iskola. Az alapokat több ideje lesz megtanulni, biztosabb lesz a tudása. Ha tényleg gyenge lesz, még mindig járhatunk külön órákra, vagy akár kereshetünk másik iskolát. Még mindig jobb lesz így, mint elkezdeni egy neki túl erős sulit, ahol egy életre megutálja a tanulást...

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr591830122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whitemore 2010.03.11. 08:34:08

ez igen... ügyesek vagytok! csak így tovább, hajrá!!

Mirama 2010.03.11. 15:33:12

Hát ez szuper!!! Gratulálok! :)
Látod, minden a helyére kerül, minden jó lesz! :)
A suli egy próbát megér, Dani tényleg remekelhet majd, ami biztos, hogy ösztönzőleg hat majd rá! ;)
süti beállítások módosítása