Egyezkedés

 2011.02.21. 22:28

Tegnap Jánossal megint váltottam egy mailt a válással kapcsolatos ajánlatáról. Érdekes szemlélete van Zsófiról: amikor kedvezmény jár érte (szocpol) rögtön figyelembe veszi a számításnál és növeli vele a tulajdonrészét, de ha költség akkor hirtelen már csak az én gyerekem lesz. Kötözködik hogy a suli nem 20, hanem 18km-re van (utiktg miatt lényeges), és belinkel egy kertek alatti hátsó útvonalat. Valóban arra csak 18km az út, de időben hosszabb és a hegyre-fel, lámpák, vasúti kereszteződés miatt többet fogyasztana/kopna az autóm, mint a 2km-el hosszabb úton az M0-n. Gyerektartás meg... kifizetné Dani spec költségeinek a felét, de általános gyerektartásra összesen 20 ezer forintot adna. Mivel ez a fele, ha én is hozzáteszem a másik felét, az azt jelenti, hogy 666Ft/nap/gyerek összegből kellene kihoznom napi 3-szori étkezést hússal, zöldséggel, gyümölccsel, a tisztálkodási szereket, gyógyszereket, tanszereket, évi két teljes ruhatárat cipőstül kabátostul, rá eső  rezsit: villany gáz stb... Persze a valóságban soha nem tenném ki ennek a gyerekeket, de mégis úgy örülnék ha János kipróbálhatná hogyan tudná felnevelni őket ennyiből!

Azt vettem észre, hogy János soha nem nevezte még Zsófit a nevén. Mintha annyira gyűlölné, hogy a nevét sem akarja kimondani vagy leírni. Mindig "a kislány"-ként beszél róla, mintha egy távoli ismeretlen lenne, akihez semmi köze. És persze ezúttal sem felejtette el kihangsúlyozni, hogy csak az én gyerekem, csak én akartam.

Zsofkámnak ma végre áttörte az ínyét egy újabb fogacska, és újra nem akar enni. Az előzőnél is ez volt, hogy a kibújás előtt és után 1-2 nappal nem akart kanalasakat enni. Ha megint így lesz, akkor holnap még nem eszik, majd csak holnapután. Még két fogat várunk... aztán remélem lesz egy kis szünet.

Danikám sokkal kevésbé élvezi itthon a szünetet, mint azt gondoltam. Unatkozik, hiányzik neki a gyerektársaság, a haverok. Máskor a szünetekben mindig jöttünk-mentünk, nagyon ritkán ültünk itthon a négy fal között. Most azonban még ingyenes programra se tudunk elmenni, mert üzemanyagra sincs pénzem. :-( És most először fordult elő, hogy le kellett mondanom amiatt a logopédiai foglalkozást, mert nem tudtam volna kifizetni. :-((

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr742678354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirama 2011.02.23. 15:29:10

Nyomdafestéket nem tűrő szavakat tudnék csak írni!!!
Ez már nem is ember!!!
süti beállítások módosítása