Aljas vadászok :-(

 2011.03.31. 23:08

Nyílt nap volt az iskolában, Zsófikával ott töltöttük a délelőttöt, és megnéztük az okos bátyust. :-) Rendkívüli hét volt most, nem tanultak, legalábbis nem a hagyományos módon, hanem egy úgynevezett projekthét keretében a Középkor témát dolgozták fel. Voltak játékok, vetélkedők, beöltözés, lovaggá ütés, koronázás, kirándulás, sütögetés... és még számtalan izgalmas program. Mi szülők most ebbe csak bepillanthattunk, és azt kell hogy mondjam még mindig, hogy maximálisan elégedett vagyok a sulival. Lelkesek voltak a gyerekek és imádták!

Szörnyű dolog történt ma reggel. A szomszédunkkal egy ideje felváltva járunk kutyát sétáltatni, neki is goldenje van, már írtam róla. Általában reggel ő viszi őket, délután pedig én, méghozzá ki a szántóföldre, ami az utcánk mögött van. Ma reggel is kint voltak, mikor egyszercsak megjelentek a vadászok két kocsival meg két motorral és elkezdtek lövöldözni a tőlük nem messze lévő kóbor kutyákra. Nem is kóbor kutyák voltak igazán, hanem az egyik raktár telepről jártak ki, és barátságosak voltak. Az egyik kutyust sörétes puskával megsebesítették, elfutott, a vadászok kocsival utána mentek, ott is meglőtték, de még mindig volt a szerencsétlennek ereje elfutni és elbújni. :-( Majd ezután jól megfenyegették a szomszédomat is, hogy lelövik a kutyákat és 30 ezer forintra meg is bírságolják, majd elmentek. Nem emberek ezek, hanem lelketlen vadállatok - már ha nem sértés ez a vadállatokra nézve, mert azok se gyilkolnak kedvtelésből feleslegesen. Azt érdemelnék, hogy tökön lőjék őket sörétes puskával... aljas gazemberek...

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr112789842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirama 2011.04.01. 07:00:05

Szerintem ott nem is volt joguk lövöldözni!!! Akárhol nem lövöldözhetnek, csak a kijelölt vadászterületen, szerintem! És mi az, hogy megbírságolják??? Magánterületen volt? El volt kerítve? Ha nem, akkor... tehetnek egy szívességet!
És ahhoz szerintem végképp nem volt joguk, hogy meglőjék a kutyát!!! A sintérek is begyűjtik a kóbor kutyákat, nem pedig lelövik! Az eszem megáll! Valahol jelenteni kellene az esetet, nem tudom, hol lehet az ilyet megtenni!

allisc 2011.04.05. 00:15:10

@Mirama: Sajnos azóta megtudtam, hogy van joguk hozzá. Az önkormányzat bízta meg őket, hogy lőjék ki a kóbor kutyákat, mert elszaporodtak. És olcsóbb kilövetni a vadásszal, mint a gyepmesterrel begyűjtetni. Nem emberek ezek... :-((((
süti beállítások módosítása