Tollas...

 2011.04.12. 22:33

Rendesen elúszott ez a nap... egy csomó mindent terveztem, és semmi nem lett belőle. Reggel mikor beértünk a suliba, kiderült, hogy nyílt nap van, és erről nem szóltak előre a szülőknek. Persze nem lett volna muszáj ott maradni, de úgy vagyok vele, hogy ha elkezdek dolgozni, akkor már nem lesz lehetőségem ilyeneken részt venni, ezért most mindig bemegyek a bemutató órákra. A gond csak az volt, hogy Zsófinak nem vittem innivalót, hiszen nem terveztem, hogy maradunk. Végül megoldottam, de elég macerás volt. Az órák nagyon tetszettek, pörgős, lendületes, érdekes volt. Bár a második óra végén a tanítónéni kezéből kicsúsztak a gyerekek, nem tudta lekötni a figyelmüket, ment a rendetlenkedés, majd kiküldte őket a folyosóra egyet sétálni (Dani nem volt köztük). Óriási tanári hiba volt szerintem. A mérleg azért összességében pozitív!

Már nem volt értelme hazajönnünk Zsófival, ezért megvártuk míg vége a tanításnak, és aztán jöttünk haza együtt. Itthon Dani megcsinálta a leckét, elmentünk a logopédushoz, utána vásároltunk, vacsorát főztem és ennyi... vége a napnak. :-(

Írtam nemrégiben, hogy megemelte a bíróság a gyerektartás összegét április 1-től. Ma érkezett meg a számlámra János utalása, természetesen a régi alacsonyabb gyerektartást utalta el. Nem voltam meglepve, annyira ismerem már... Felhívtam, megkérdeztem és ezt hogy? Ártatlanul közölte, hogy ő nem kapott semmilyen papírt a bíróságtól. Na ja. Március 19.-i a bírósági végzés, három hét alatt nem érkezett meg. A hátam meg tollas.

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr552821661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fém_Fatál 2011.04.13. 18:51:13

A bemutató óráról kiküldte???? Ámerikában simán szarrá perelhetné a szülő. :))) Ez nem csak pedagógiai hiba. A gyerekek nem maradhatnak felügyelet nélkül. Ha eltűnnek, az a tanár felelőssége.
Azt már nem is szeretném végiggondolni, hogy egy SPECIÁLIS iskolában nem tud mit kezdeni a tanár a gyerekekkel? Könyörgöm... Nincs rá felkészítve? Akkor mit keres ott? Na, hagyjuk, mert csak ideges leszek...

J. meg persze hozza a formáját, meg lennettem volna lepve, ha normálisan áll a dologhoz.

allisc 2011.04.13. 19:35:08

@Fém_Fatál: Igen, ez szerintem is durva volt. Mentsége, hogy végig nyitva volt az ajtó, amíg kint voltak, de ez akkor sincs rendben. Gondolkodom, hogy beszélek az igazgatónővel, de nem akarok szemét lenni, mert amúgy jól tanít és imádja a gyerekeket és viszont.
Az óra után kiültünk az udvarra, a tanító néni ment el, pont szünet volt. A gyerekek hangosan kiabáltak és integetettek neki, hogy "Szia E.néni!!!" LÁtszott mennyire jó a kapcsolata a gyerkőcökkel.

Kangagirl 2011.04.15. 22:04:47

@Fém_Fatál: Dani NEM speciális iskolába jár... bár nem is értem, a Te olvasatodban mit jelenthet ez a kifejezés...

Fém_Fatál 2011.04.15. 22:29:55

Őőőőőőőőőőő... most akkor össze vagyok zavarodva. :)
Én úgy tudtam/hittem, hogy Dani egy olyan suliba jár, ahol fel vannak készülve az autista-autisztikus tüneteket mutató gyerekek oktatására-nevelésére. Ezt jelenti a speciális.
És hogy ez a suli sokba kerül, amit Csilla nehezen nyög ki, mert J. nem fizeti a felét.
De lehet, hogy valamit benéztem. Szóljatok, ha tévedek. :)

Kangagirl 2011.04.16. 13:28:02

Attól, hogy egy iskola alapító okiratában az sni gyerekek ellátása is szerepel, még nem feltétlenül speciális... szerintem. (Jelen esetben is inkább integrációról van szó...) Mondjuk én gyógypedagógus vagyok és a frász kitör ettől a két szótól... Attól, hogy egy gyerekkel úgy foglalkozunk, ahogy az állapota megkívánja, még nem kap speciális ellátást. Csak azt, ami JÁR neki. ;)
Félre ne érts, nem kötözködni akartam!

Fém_Fatál 2011.04.16. 18:42:02

Sajnos én a "másik oldalon" vagyok, voltam. Középső fiam SNI 1-es, vagy csak volt? Fene tudja. Mi egy integráló suliba járunk (nem miatta, véletlenül alakult így), de meg kell mondjam... röhej. Tanítóképzőn voltam kint Ángliusországban, integrált nevelést nézni. Köze nem volt ehhez, ami nálunk van. De biztosan lehet ezt itthon is jobban, hagyjuk is.
Emlékszem, mikor Csilla "erősen hat!!!számjegyű beiratkozási díjról írt, és havi 70 rugós tandíjról. Ha jól emlékszem, végül Dani ebbe a suliba került. Na most egy igazi pedagógustól az ember azt várja el, hogy képes legyen megbirkózni a kölköcskékkel. (Legalább alsóban, könyörgöm...)
Egy integráló suliban főleg. Egy havi 70 ezerbe fájó integráló suliban meg főleg nagyon.
Egy havi 70 ezerbe fájó integráló suli bemutató órájan meg sőt pláne...
Igen, akinek sajátos nevelési igényei vannak, annak az a fajta oktatás/nevelés járNA, amitől ő fejlődni, kibontakozni képes. (Mint minden más gyerek.) De azt hiszem, a valóságban nagyon nem ez a helyzet. :( Ennek okairól egy külön blogot lehetne indítani, ehhez itt szűkösek a keretek.

Mirama 2011.04.22. 22:10:49

Kedves Csilla!

Nagyon sok boldog névnapot kívánok! (remélem most tartod)

Régen írtál már, remélem jól vagytok?!

allisc 2011.04.22. 22:29:24

@Mirama: Köszi szépen, nagyon aranyos vagy hogy gondoltál rám! :-)
Igen, valóban régen írtam, de most már összekapom magam. Jól vagyunk egyébként, semmi extrém. Történt pár dolog, majd leírom.
süti beállítások módosítása