Apás nap

 2010.02.26. 21:57

Elvitte ma ovi után Danit az apja magához. Egyelőre úgy tűnik, hogy ezúttal nem tömte a gyerek fejét az "Anya milyen gonosz" és ehhez hasonló dumákkal. Cserébe viszont nem tartotta be a kérésemet az étkezéssel és az ajándékokkal kapcsolatban. Sajtos tejfölös tésztát adott neki vacsorára, amiről pont szeretném leszoktatni Danit, utána nápolyi. Csupa vitamin, amire egy hétévesnek szüksége van... na mindegy. Ráadásul több ajándékot is vett neki, pedig pontosan tudja, hogy mi a szabály, mialatt együtt éltünk, akkor sem kaphatott Dani "csakúgy". Mivel vannak szituációk amiben nehezen kezelhető Dani, ezért gyógypedagógusunk javaslatára bevezettük a pontrendszert. Mikor ügyesen viselkedik, szót fogad, türelmes, megeszik valamit, együttműködik az orvossal vagy fodrásszal stb... olyankor kaphat egy pontot. Ha összegyűlt a 10 pont beválthatja ajándékra. Nyilván az ünnepek, ez alól kivételek. Ez a módszer remekül bevált nála, jól motiválható, sokkal könnyebben kezelhető a mindennapokban. Nyilván nem törik meg a gyerek fejlődése, ha kivételesen kapott ajándékokat, mégis rettenetesen bosszant, hogy az apja szándékosan leszarja azokat a szabályokat, amik pontosan tudja, hogy miért kellenek, még ő is itt lakott mikor bevezettük őket. Én hiába vagyok következetes, ha ő nem hajlandó részt venni a gyerek felelős nevelésében. Ha mindenáron venni akar valamit, vegyen neki cipőt, pulcsit, tavaszi nadrágot... Mindent kinőtt Dani, tavasszal a komplett ruhatárát le kell cserélnem, és gőzöm sincs miből. Ez valószínűleg nem is érdekli apukát...

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr241793481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lighthouse · http://www.lighthouse.blog.hu 2010.03.01. 11:38:23

Jaj Allisc, ez nagyon dühítő szerintem :(
Mi lenne, ha leírnád Jánosnak, kedvesen és következetesen, hogy legyen kedves... és miért ez a szabály... kb. úgy, mint nekünk, vagy inkább mintha egy kisiskolásnak magyaráznád. Ahogy látom, a dühös és mérges, meg szigorú hangvétellel nem mész nála semmire, tehát próbálkozz mással. A saját érdeked, és Danié, tulajdonképpen... Mert János eszét elvette a szerelem, szerintem. Aminek lesz még böjtje a részére is, de most nem ez a lényeg.

allisc 2010.03.01. 21:21:43

Az ajándékkal kapcsolatos szabály bevezetésében ő is részt vett, és gyakorolta is, amíg itthon lakott. Ez nem szorulhat magyarázatra, mert ha mégis, akkor tényleg baj van. Az édességgel kapcsolatos korlátozást már elköltözése után vezettem be, pár hete csak. Ezt valóban kifejthettem volna, csak tudom h süket fülekre találna. Mikor itthon lakott akkor is sokszor miatta bukott a következetességem, mert hiába próbáltam bizonyos dolgokban szigorúbb lenni, ő megengedte a gyereknek azt, amit én nem.
süti beállítások módosítása