Az ár

 2010.03.11. 23:31

Még ma is egész nap ezen a suli kérdésen kattogott az agyam. Csak most teljesen más aspektusból. Nincs sajnos választásunk, mindenképpen ebbe a számára gyenge suliba megy Dani, mivel normál iskolába nem mehet, ezzel mindenki egyetért, ami pedig igazán jó lenne, azt nem tudom kifizetni.

Tombol bennem a tehetetlen düh. Egészen pontosan öt éve, hogy Danival elkezdtünk terápiákra járni, azóta mindennapos küzdelem az életünk. Öt éve dolgoztunk, dolgozunk mindennap azon, hogy mire iskolába megy, a lehető legjobban felzárkóztassuk, a lehető legkisebb hátránnyal kezdje a sulit, az egészséges társaihoz képest. Rengeteg lemondással, még több munkával telt ez az idő, az anyagiakról nem is beszélve, de megérte és szívesen csináltuk, mert tudtuk, hogy mennyire fontos ez.

Most ért be a munkánk a gyümölcse, minden pedagógus szerint aki nyomon követte Dani fejlődését, szinte csodával határos amit elértünk. És most 1 lépéssel a cél előtt úgy érzem kidobjuk az ablakon az egészet. Itt lenne a lehetőség, hogy elmenjen egy olyan iskolába, ahol mindent megkaphat, ahonnan van hova tovább, ahol nem veszítjük el a reményt a későbbi továbbtanuláshoz sem... minden képessége meglenne hozzá és mégsem mehet oda, mert nem tudom kifizetni.

Erről a siluról, ahová járni fog, azt mondták a bizottságnál: "ez nem az a hely, ahonnan tovább tudnak tanulni a gyerekek..." és hozzátették, hogy Dani képességei alapján pedig minden esélye meglenne rá. Gondoljam át szerintük mégegyszer, hogy biztosan ide akarunk-e járni... 

Dühös vagyok, csalódott, tehetetlen... Hiábavaló volt a sok munkánk, mégsem tudom megadni neki a lehetőséget egy jobb élethez. Haragszom az iskolai rendszerre is, de legfőképpen Jánosra. Danika havi tandíja kisebb összeg lenne, mint amit az apja most a lakására (bérleti díj+rezsi) elkölt. Tehát minden gond nélkül ki tudnánk fizetni, ha nem hagyott volna el bennünket. Az ő boldogságának az ára a gyerek jövője.

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr1001832949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Libelle · http://penzeszsak.blog.hu/ 2010.03.12. 01:17:08

Ne add fel! Próbálj utánakérdezni a suliban, hogy van-e lehetőség tandíjkedvezményre, nézz utána, hátha van olyan alapítvány, amelyik átvállalná a tandíj egy részét, esetleg kérdezd meg az önkormányzaton, hogy tudnának-e támogatni valamivel. Nagyon szorítok, drukkolok nektek, hogy összejöjjön valami lehetőség a jobb iskolára.

Mirama 2010.03.12. 07:24:01

János fizet Danira egyáltalán valamennyit? Hogy álltok ezzel? Ha említenéd neki ezt az iskolát, szerinted beszállna a tandíjba? (bár én akkorát csalódtam ebben az emberben, hogy kinézem belőle, nem fog segíteni, DE hátha!)
Megróbálok utánajárni ennek a támogatásos dolognak (édasanyám tanár, ő sokszor találkozik ilyennel, igaz nem alapítványi iskolában, de hátha tud valami biztatót mondani)
Ne add fel! (Ha látsz egy óriást, aki harcolni akar veled, ne ijedj meg! Előbb vizsgáld meg a nap állását, mert lehet, hogy az óriás csupán egy törpe árnyéka!)
Majd jelentkezem, h mit tudtam meg. Kitartás! ;)

allisc 2010.03.12. 22:40:23

Köszi, aranyosak vagytok, hogy így szorítotok! Megkerestem a sulit, és keresem a lehetőségeket. Nem adom fel!
János fizet valamennyi gyerektartást, a felét annak amit kéne. De nekem ez a legrosszabb, mert ha semmit nem fizetne, akkor tudnék valamit tenni. De így, mivel fizet egy keveset, meg kell várnom a bírósági ítéletet, ami akár évekig is elhúzódhat...
Egy biztos, én ettől az embertől soha semmit nem fogok kérni, max a bíróságon jogi úton, de a jóindulatára vagy a szívességére alapozva egy fillért sem!

Kaila (törölt) 2010.03.15. 20:01:38

@allisc:
Borzasztó, hogy ide jutottatok Jánossal... Suliügyben próbálj pályázatokat nézegetni... Esőemberhez, ha fordulnátok? nekik nincs semmi ilyen jellegű ösztöndíjuk? vagy, ahol laktok, városi vagy megye szinten... gondolom havi 10-20ezer forint is segítség lenne, nem?
süti beállítások módosítása