Árt vagy használ???

 2010.08.19. 20:47

Nem múlik Dani köhögése. :-( Eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert nem vészesen köhög, nem folyik az orra, nem lázas. Ami aggaszt, hogy most már kb 6 hete nem múlik a reggeli erősebb és napközbeni gyenge köhögése. És jön a suli, szeretném, ha egészségesen kezdenénk. Először a Balcsi előtt vittem orvoshoz, aztán mikor a klinikán a tábor volt. Múlt héten újra, ekkor volt az allergia vizsgálat és kaptuk az antibiotikumot. Végigszedte a gyógyszereket és semmi sem változott, ezért ma újra elvittem. Most egy újabb fajta antibiotikumot kapott. :-(((

Ezen a ponton elgondolkodtam, hogy jól teszem-e, hogy már a második féle antibiotikummal kezelem? Lehet, hogy többet árt, mint használ... :-((( Totál legyengítem az immunrendszerét, ha bekerül a közösségbe azonnal elkapja majd az első kósza vírust. Pedig csak egy kicsit köhögött, ami lehet hogy elmúlt volna magától? Jaajjjj de nehéz ez... Évek óta nem kapott antibiotikumot, most pedig rögtön kétfélét is. Az elmúlt tanévben mindössze 1 hetet hiányzott betegség miatt. Próbálom menteni a menthetőt, a gyógyszer mellé adom neki a probiotikumot, béres cseppet, c-vitamint, multivitamint... és reménykedem, hogy nem betegeskedéssel kezdjük az iskolát!

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr212234903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaila (törölt) 2010.08.20. 17:24:40

Nem tudom, mondta-e már orvos, de ha beteg a gyerkőc, akkor antibiotikum mellé se béres csepp, se multivitamin nem adható... a bennük található vas ugyanis a bacilusok egyik fő üzemanyaga is, tehát, ha ezeket is szedi, akkor a bacik bizony erősödnek... (vírusok esetében talán nincs így, de én vírusfertőzés esetében is felfüggesztem ezeket, csak c vitamin napi 3x500mg).

Meg, ami fontos az a specialista. A lányom az évzáró másnapján máris lázas volt - gyerekorvos, mandulagyulladás, 1 hónap múlva megint láz - gyerekorvos, mandulagyulladás. Amikor nyaralásból hazajöve ismét hőemelkedése volt és benéztem a torkába, elhűltem... el sem vittem a gyerekorvoshoz, miután 6 héten belül 2 lórúgás antibiotikum-kúrán esett át. A gégész egyből mondta, hogy ez bizony vírus (lehet előtte is az volt??? sose derül ki), csak c-vitamin, sok folyadék, lázcsillapítás. Valóban túl volt rajta 5 nap alatt, gyógyszerek nélkül... egyedül Tantum Verdével fújogattam naponta 5x a torkát, mert az fertőtlenítő hatású és jobban hat (helyileg), mint a szopogatós tabletták...

Libelle · http://penzeszsak.blog.hu/ 2010.08.20. 21:47:50

Próbáltad már a hidegpárásítást? A kicsi hónapokig köhögött, folyt az orra néha. A hidegpárásító teljesen rendbe hozta, azóta egy köhintése sem volt.

allisc 2010.08.20. 22:59:26

@Kaila: Ezt nem tudtam :-( Viszont a köptetőt befejeztem, mert ma délelőtt már szárazon köhögött, pedig eddig hurutos volt. Még 1 szem van az antibiotikumból, azt holnap beveszi, és nem vagyok hajlandó neki többet adni.

allisc 2010.08.20. 23:01:14

@Libelle: Sajnos nincs hidegpárásítónk :-(
süti beállítások módosítása