Státusz

 2011.06.23. 23:13

Huh, eltelt 2 hét poszt nélkül. Nem bírtam rávenni magam az írásra. Kifogás volt bőven, mentség egy sem! :-) Most aztán van mit bepótolnom, a nevezetes és fontos dolgokat így megírom utólag. Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna rászánni azt a napi 5-10 percet, mint most utólag összeszedni a gondolataimat!

Mai nap: 

Elvittem Zsófit ahhoz a fejlesztőpedagógushoz, akihez Danival is járunk, hogy felvegye az 1 éves státuszt, hol tart most a fejlődésben. Szerencsére semmi olyasmi nem derült ki, amin meglepődtem volna. A mozgása pontosan a korának megfelelő, azonban néhány dologban kb 3 hónappal le van maradva. Jajj ezt nem fogom tudni pontosan szakszerűen leírni, úh csak konyhanyelven: nem működik még nála az irányított elengedés. Ez azt jelenti, hogy pl egy pohárba nem tud beletenni egy kockát. Elengedni tudja a tárgyakat, de nem tudja célzottan le- vagy beletenni valamibe. Sajnos abbahagyta azt is, hogy utánozta a pápát, tapsit, cuppogást, most már ezeket nem tudjuk kiváltani. :-( Babanyelven gagyog, de nem próbálja utánozni a hangokat, amiket mi mutatunk. És nem azonosít bizonyos cselekvéseket vagy történéseket a beszéddel, pl fürdés, evés, séta... ha mondom hogy most enni vagy fürdeni fogunk ez nem vált ki belőle reakciót.

H. néni szerint egyáltalán nem vészes a lemaradás, ez inkább csak figyelmeztető jel, hogy mire kell jobban ügyelnünk, mit játsszunk többet. Ha a következő státuszon úgy látjuk hogy továbbra sem fejlődik megnyugtatóan ezeken a területeken, akkor elkezdjük a tsmt tornát.

Egyelőre semmilyen kiütés nem jelent meg a gyerekeken kopp-kopp. Ma volt a 4. nap, hogy találkoztak a lepkehimlős kisfiúval. A lappangási időszak a net szerint 4-20 nap, úgyhogy mostantól kezdhetek izgulni igazán. :-(

A bejegyzés trackback címe:

https://allisc.blog.hu/api/trackback/id/tr953010041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása